Turkoosi kaappi pieneen vessaan

Vanhasta kaapista syntyi tuunaamalla hauska väriläiskä kylpyhuoneeseen.

Minulla oli haaveissa löytää kirpparilta pieni, kulunut kaappi pikkuvessan takaseinälle. Kaappi toisi lisää säilytystilaa ja loisi seinän peilin kanssa samalla hauskan efektin.

Kun sopivaa kaappia ei millään löytynyt valmiina, päätin taas turvautua tuunaamiseen. Tori.fi:n kautta löysin edullisesti pienen tammikaapin, josta uskoin voivani toteuttaa mieleiseni sisustusratkaisun.

Kaapin yläosassa oli koristelista, jonka halusin poistaa. Irrotuksen tiimellyksessä onnistuin hieman rikkomaan kaappia, josta koitui pieni liimaus-pakkelointi-hiontamutka matkaan. Ei alkanut aivan kuten Strömsössä…

Halusin hioa kaapin pinnan huolella, jotta maalauksen lopputulos olisi varmasti paras mahdollinen. Mielestäni tuunauksessa on tärkeintä huolellisuus ja viimeistelty lopputulos. Siksi en halunnut sutia maalia ilman, että olin irroittanut saranat, helat ja hyllyt ja hiononut kaiken vauvansileäksi.

Käytin kaapin maalaamiseen kalkkimaalia, sillä tavoitteena oli saada puuhun rustiikkisen kulunut pinta. Sekoitin keskenään kahta Vintro Chalk Paintin maalisävyä, sillä tummempi sävy Teal oli liian tumma, vaalea Christabel puolestaan liian vaalea ja karkkinen.

Kalkkimaali on mainio tuote, sillä värejä voi helposti sekoittaa keskenään ja laimentaa maalin haluamaansa paksuuteen vedellä.

Kulutettu pinta syntyy kalkkimaalilla

Kun maali oli kuivunut, sotkin pintaan vielä valkoista kalkkimaalia. Välillä hioin pintaa sieltä täältä, etenkin kaapin kulmista, ja taas lisäsin hieman turkoosia maalia. Kesti aikansa maalata ja hioa pinnasta juuri sopivan kuluneen näköinen.

Kun maali oli kunnolla kuivunut, vahasin pinnan värittömällä kalkkimaalivahalla. Vahauksen kanssa ei kannata kiirehtiä! Jos maali ei ole kuivunut riittävästi, se liukenee herkästi vahaan. Kannattaa siksi odotella suosiolla seuraavaan päivään, ennen kuin alkaa vahauspuuhiin.

Kun maalipinta oli valmis, kiinnitin saranat ja hyllyt takaisin paikoilleen ja letitin nahkanarusta kaappiin sopivan vetimen. Pehmeä vedin ei kolahda kaappia avatessa peilin pintaan. Kaapista tuli kylppärin väriläiskä, jossa on mukavasti tilaa wc-papereille ja tuoksuville saippuoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *